Geschiedenis

In september 1994 kocht Paul Naulaerts de boerderij in Vlierzele, waar nu dierenartsenpraktijk ‘De Kapellehoeve’ gevestigd is en dat al 3 generaties in eigendom van de familie De Meyer was.

 In de aankoopact staat de boerderij beschreven als ‘Hofstede met aanhorigheden op en met grond gestaan en gelegen te sint-lievens-houtem, vooheen vlierzele, langsheen het dorp , aldaar nummer 58, gekadastreerd volgens recent kadaster onder sint-lievens-houtem afdeling 4 vlierzele, sectie E, de nummers:
- 437/g, hoeve, 43a 71ca
- 436/b, kapel, 30ca
- 435/d, land, 12a 81ca
- 433/a, land, 19a
Totaal groot volgens kadaster: 75a 82ca

De stallen aan de zijkant van het complex werden gerenoveerd tot wachtkamer, balie, spreekkamer en operatieruimte. In de wachtzaal vindt u nog een oude voederbak en de authentieke gewelven in de plafonds ademen een dier-rijk verleden uit. Aansluitend op de praktijk, naar achteren toe bevonden zich paardenstallen, die aansloten op de weiden en hier werd een paardenpiste aangelegd. 

in juli 2004 kreeg de praktijk officieel de naam De Kapellehoeve, verwijzend naar de kapel die u aan de ingang van de parking aantreft en die door de vorige bewoners werd opgericht ter herdenking van een roemrijke genezing. De spreekuren werden uitgebreid en dierenarts Naulaerts kon zich tegelijkertijd meer gaan toeleggen op de paarden-diergeneeskunde. In 2005 werden de plannen aangevat om de huidige praktijk naar achteren toe uit te breiden, zodat er een bijkomende ruimte kon gecreëerd worden voor de hospitalisatie van de kleine huisdieren, rx, echografie, E.C.G., endoscopie… Daarnaast bevat dit bijkomende deel ook een werkruimte voor paarden met onder andere een vaste opvoelbox. De paardenboxen werden tegelijkertijd volledig vernieuwd.In de toekomst plannen wij een nieuwe consultruimte, zodat 2 dierenartsen tegelijkertijd patiënten kunnen ontvangen.

U ziet: onze praktijk is in volle bloei en in de toekomst staan er nog tal van zaken op het programma.

De Kapellehoeve is niet enkel een naam, maar is een begrip die staat voor professionaliteit, ondersteund door de allernieuwste apparatuur, vernieuwende en up to date- opleidingen in binnen- en buitenland, specialisaties naar bepaalde beroepstakken en diersoorten en last but not least: een goede klantenservice en familiaire omgang met u en uw dier…
Nog veel zaken zijn nog niet zoals het hoort, maar dag na dag wordt een steen verlegd in de goede richting, op weg naar ons einddoel.
EEN GOUDEN TOEKOMST TEGEMOET